Att inte vara nöjd med 5-0

2015-03-19

Igår besökte vi i BK Wobbler de södra förorterna för träningsmatch mot Hovås / Billdal IF: s P16-lag. Det är alltid svårt att veta vilka ingångar man ska ha i en sådan match. Det finns en uppenbar risk för underskattning när vi möter spelare som i vissa fall är halva vår ålder. Därför var jag tydlig med i omklädningsrummet att jag absolut inte under några omständigheter ville se någon underskattning från vår sida. Vi skulle ta oss an matchen som vilken seniormotståndare som helst, men framförallt ville jag att vi skulle visa på skillnaden mellan ungdoms- och seniorfotboll.

Tändningen var det absolut inget fel på. Redan efter fem minuter hade vi en tvåmålsledning på Hovås / Billdal Arena, det första förvisso på en fin kontring men det andra ett dråpligt självmål av deras mittback på ett lågt inlägg. De hade alldeles för mycket respekt i början och uppträdde valpigt, vilket gjorde att vi fick en för enkel start. Det speglade matchbilden givetvis och istället för att vi anammade vårt passningsspel och bollinnehav blev det som jag befarade – Vi gick för att göra många mål snarare än att spela med kvalité.

Sådant är ju antagligen oundvikligt, inte minst för att spelarna blir målsugna när det gått så enkelt, men risken är ju att vi bara får ett konditionstest och inte så mycket mer. I andra halvlek reser sig vår yngre motståndare och spelar upp sig, men utan att skapa allt för mycket. Vår fysik spelar givetvis roll här, vilket är lite synd. Vi spelade för mycket med kroppen och för lite med huvudet och fötterna, enbart eftersom “vi kan”. Motståndarna hade inget botemedel mot det.

Slutresultatet skrevs till sist till 5-0 till vår favör och även om det var skönt att få en ny 90-minutrare så hade jag velat få ut mer av vårt fina passningsspel och bättre bollinnehav, men av vad jag förstod som på spelarna var detta något de själva kände med sig så ingen större konflikt där. Vi har ju en ny match nästa helg hemma på Överåsvallen mot Surte IS, den sista träningsmatchen på svensk mark innan lägret i Köpenhamn och därmed även sista matchen innan generalrepetionen. Truppen börjar forma sig nu, men jag hoppas få se ännu fler positiva besked från flera av spelarna då.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: